About ניתוח קטרקט

קטרקט תת-קפסולרי אחורי – זהו קטרקט שמגיע כתוצאה מנדידה של תאים למעטפת האחורית של העין. קטרקט זה נדיר יותר, אולם הוא מטריד במיוחד ומפריע מאד לראייה. התלונה השכיחה ביותר בקרב הסובלים מקטרקט זה הוא סנוור, במיוחד בשעות היום.

אחרי ניתוח קטרקט בלייזר או בטכניקה המסורתית, תוכלו להגיד שלום למשקפיים או לעדשות המגע שלכם. זהו יתרון נהדר במיוחד בקיץ, זמן בו האוויר מלא באבקנים היכולים לגרום לעדשות המגע לזוז, לקפוץ מהעין או להתייבש.

זהו סוג הקטרקט המאפיין חולי סכרת, חולים במחלות דלקתיות של העין ומטופלים בתרופות סטרואידליות, אם כי יכול להופיע גם בשאר האוכלוסייה.

עדשה טורית – עדשה המטפלת בבעיית הצילינדר (או בשמה המדעי – אסטיגמציה) בעין באם קיים.

התפתחות של זיהום תוך עיני או היפרדות של הרשתית דורשים תגובה מהירה וזאת כדי לשמור על איכות הראיה בעתיד.

שימו לב: לקבלת טלפון ופרטי הרופאים המבצעים ניתוח קטרקט לחצו כאן

נציין כי קופת החולים תכסה רק עדשות מונופוקליות (כלומר עדשות משפרות ראייה למוקד אחד בלבד – או לטווח רחוק, או לטווח קרוב, לפי בחירת המטופל וללא אפשרות לטפל בצילינדר).

שימו לב: לקבלת טלפון ופרטי הרופאים המבצעים ניתוח קטרקט לחצו כאן

ניתוח קטרקט הוא ניתוח נפוץ וחיוני, הניתן בדרך כלל לביצוע (במתכונתו הבסיסית) ללא עלות, במסגרת סל התרופות ברפואה הציבורית במדינת ישראל, וביצועו מאפשר למטופל לחזור ולראות היטב ולקיים חיי יומיום תקינים ואף לשפר את איכותם.

הטיפול בקטרקט הוא באמצעות ניתוח קטרקט רגיל או ניתוח קטרקט בלייזר.

לקראת הניתוח מבוצעת מדידה של מבנה העין וחישוב של עוצמת העדשה המתאימה כך שניתן להקטין את התלות במשקפיים לרחוק מנתח קטרקט או לקרוב כמעט לחלוטין. שימוש בעדשות פרימיום ייעודיות (ראה כאן הסבר מתי ולמה מומלצות עדשות פרימיום) כדוגמת עדשה רב-מוקדית/מולטיפוקלית, המאפשרת למטופל שסובל מראייה קצרת וארוכת טווח לראות גם מרחוק וגם מקרוב ובכך מצמצמת את הצורך במשקפיים.

פרופ' מרקוביץ, ד"ר מיכאלי, ד"ר גרינבאום, פרופ' ברקת, פרופ' בכר, ד"ר אבולעפיה, ד"ר לויה,

עדשה מלאכותית בעלת מוקד אחד אשר מתקנת את הראייה למרחק או לקרוב. כאשר מכוונים את העדשה המושתלת לראייה ברורה למרחק, לאחר הניתוח נזדקק למשקפי קריאה (לא נוכל להשתמש למשל בטלפון הסלולרי ללא משקפיים).

קטרקט עלול להיגרם גם במקרים של פציעה, תרופות מסוימות או כירושה גנטית. החלפת סוג ומספר המשקפיים עשויה לפעמים לעזור, אבל ברוב מקרי הקטרקט, בסופו של דבר יידרש ניתוח כדי להחזיר את הראייה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *